Koffie en thee

 

Koffie

Vanzelfsprekend heeft Coffee Mati kwaliteit hoog in het vaandel staan, daarom worden de beste en smaakvolle Costadoro koffiebonen gebruikt. Dit Italiaanse merk maakt zeer lekkere en kwalitatief hoogstaande bonen die worden gebrand in de branderij in Turijn. De International Coffee Organization (ICO) heeft tijdens een blinde proeverij driemaal dit koffiemerk aangewezen als de beste koffieboon van Italië.

De Costadoro 100% Arabica blend is zelfs verkozen tot de beste koffie van de wereld. Dit geldt ook voor de Costadoro Coffee Lab. De Costadoro familie runt in Turijn al meer dan een eeuw een koffiebranderij. De koffie wordt in andere delen van de wereld verbouwd en daarna verscheept naar Italië. Zowel op de koffieplantages als na aankomst in Italië bewaakt de familie Costadoro de kwaliteit om uiteindelijk te komen tot bijzonder smaakvolle koffies. 

De Costadoro Easy Coffee is een 60% Arabica-melange die bestaat uit bonen afkomstig uit Guatemala, Costa Rica, San Salvador, Brazilië en Congo. Voor een optimale smaak worden eerst alle soorten apart gebrand voordat de melange wordt samengesteld. Arbeidsintensief, kostprijsverhogend, maar kwalitatief gezien de enig juiste methode.

Het resultaat is een echt crèmige espressokoffie. Rijk van smaak en met een - naar ons oordeel - ultiem prijs-/prestatieniveau. Een wonderbaarlijk spel van mooie zuren, cacaotonen, body en een krachtig aroma. Een fijne melange die met name geschikt is voor espresso en als basis voor een cappuccino of caffè latte. En de prijs is natuurlijk ook allervriendelijkst.

Tegenwoordig verkoopt Costadoro meer dan 35% van zijn bonen aan het buitenland. Onder de vele vaste klanten zit ook het Kremlin in Rusland.

Extra info mbt mileu:

Een duurzame verpakking om je favoriete koffiebonen! Gedurende het jaar 2020 gebruikt Costadoro 100% composteerbare verpakkingen voor de productie. Costadoro heeft lang gezocht naar materialen die kunnen garanderen dat de aroma’s behouden blijven en milieuvriendelijk zijn. Daarom zijn de voorgaande materialen (plastic + aluminium) en blik ingeruild door de nieuwe compost-gecertificeerde verpakking, die een verminderde impact op het milieu garandeert. Ook wordt er minder energie voor de productie van de verpakking gebruikt en er is een mogelijkheid om te verpakking af te voeren via organisch afval.

 

Thee

Liefhebbers van bijzondere theesoorten weten dat het drinken ervan een ware beleving is. Iedere slok van een pure en delicate thee brengt je in vervoering en geeft je een gelukzalig warm gevoel. Daarom verkopen wij thee van het prestigieuze Italiaanse merk La Via del Tè. Thee die niet alleen je smaakpapillen laat sidderen, maar ook een lust is voor het oog. Onze thee zijn natuurlijke smaakmakers, zoals stukjes fruit, bloemen of specerijen. De theezakjes zijn allen gemaakt van katoen en zijn tevens biologisch afbreekbaar. Alleen de beste losse theebladeren worden geselecteerd voor deze schitterende theezakjes. Of je nu in je eentje de verrukkelijke smaak gaat ervaren of gezellig met iemand samen gaat genieten.

Het verhaal van La Via del Tè

In Italië dronken mensen heel lang alleen maar koffie. Maar Alfredo Carrai had een immense fascinatie voor thee en ging met de oprichting van La Via del Tè een gedurfde uitdaging aan. Hij reisde de wereld over om de heerlijkste theeën te ontdekken, gemaakt van de mooiste theeblaadjes en de beste oogsten. Hij introduceerde de theeën al in 1961 in Italië en zijn passie en gedrevenheid werden beloond. La Via del Tè is tegenwoordig razend geliefd onder theeliefhebbers en is te vinden in de allerbeste restaurants, warenhuizen en delicatessenzaken ter wereld. Dit familiebedrijf staat voor vakmanschap.

Verschillende soorten thee

Na water is thee de meest gedronken drank ter wereld. Het verschil in smaak en kwaliteit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het klimaat, de ligging van de theeplantage en de manier van verwerken. De mooiste kwaliteit thee krijg je van het plukken van een knop en de eerste twee blaadjes. Een intensief en zorgvuldig proces.

Thee en gezondheid

Thee is een populaire drank vanwege zijn combinatie van weldadige eigenschappen en heerlijke smaak. Uit onderzoeken blijkt dat het drinken van thee onder andere een hoge bloeddruk en de kans op een beroerte kan verminderen. Daarnaast kan thee het LDL-cholesterol verlagen en daarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Thee houdt je jong en bevat vele positieve ingrediënten voor een goede gezondheid. Bovenal is thee verwarmend voor je lichaam en geest. En ook in Nederland staat thee niet voor niets in de schijf van vijf. Liever drie dagen zonder eten dan een dag zonder thee, zegt men in China.