Wie is Coffee Mati?

Hey fawaka, alles goed?!

Mijn naam is Jerry Zinhagel en ben trotse eigenaar van mijn koffietruck, genaamd Coffee Mati. Mati (Surinaams) staat voor vriend/vriendin, dus eigenlijk ben ik je koffievriend. Ik heb een passie voor kwalitatieve koffie, thee en gastvrijheid! In mijn koffietruck bereid ik met veel liefde, passie en plezier de heerlijkste barista koffies en serveer ik verschillende verrassende theesoorten en lekkere zoetigheden om je vingers bij af te likken met als favoriet, de traditionele Surinaamse homemade eksi kuku (spreek uit als iksi koekoe). De eksi kuku is een luchtige eiercake die je op ieder Surinaams feest zult treffen. Omdat ik Surinaams/hindoestaans ben, wil ik iets van mijn cultuur terug laten komen in het menu, vandaar de eksi kuku en maak ikzelf de Surinaamse stroop. In Nederland noemen we dat limonade. Van de huisgemaakte stroop is in de zomermaanden ook de switi (heerlijke) schaafijs te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld de smaak Colakreek (cola).

Coffee Mati is geboren uit liefde voor kwaliteit en smaak. Een kopje koffie drinken is voor mij een moment voor mezelf, maar ook om even gezellig te babbelen met een vriend of vriendin. Als het om koffiedrinken gaat, ben ik zeer kieskeurig, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik denk dat deze kritische blik is ontstaan tijdens mijn horeca-opleiding, waar ik leerde koken, serveren en proeven. Koffie met één druk op de knop uit een automaat zal je mij niet zien drinken. Zelfs als ik in een goed restaurant heerlijk uit eten ben geweest en dat restaurant geen pistonmachine heeft, drink ik geen koffie. Uiteraard valt over de smaak van verse bonen niet te twisten, maar persoonlijk kijk ik eerst naar de koffiemachine. Voor mij is het iedere keer weer genieten wanneer ik mijn cappuccino met extra shot (Flat white) drink bij één van mijn favoriete barista-cafés of van mezelf natuurlijk.

Ik ben met Coffee Mati gestart omdat ik graag in contact ben met mensen en hoe mooi is het, om dit te doen met een lekker bakkie koffie of een heerlijke thee. Koffie en thee verbindt en men wordt hier altijd blij van, toch?!

Op een terras in Montenegro is het idee ontstaan om ooit een ‘koffietent’ te starten. Ik vond het alleen wel een risico om mijn vaste en superleuke baan als accountmanager op te zeggen, aangezien mijn partner ook ondernemer is. Een eigen pand huren was sowieso geen optie. Mijn partner heeft ruim 15 jaar diverse panden gehuurd en hierdoor hadden wij amper vrije tijd/vrijheid. Vrijheid is voor ons heel belangrijk, daarom leek een koffietruck een perfecte optie.

De laatste jaren was ik regelmatig aanwezig op festivals en ook tijdens events van mijn werkgever zag ik steeds vaker foodtrucks staan. Het idee van een ‘koffietent’ kwam steeds maar weer boven drijven en ben mij toen meer gaan verdiepen in het fenomeen van de foodtrucks en kwam tot de ontdekking dat er veel meer foodtrucks dan koffietrucks zijn. Na veel research te hebben gedaan, heb ik de knoop doorgehakt. Ik kwam tot de ontdekking dat je ook parttime een koffietruck kon starten. Ik wilde één dag in de week een vaste locatie hebben en daarnaast mij focussen op speciale gelegenheden. Qua timing past het ook perfect in ons privé leven, onze kids zijn nu een stuk ouder en mijn partner heeft een succesvol en stabiel bedrijf. Ik wilde mijn droom verwezenlijken en heb geïnvesteerd in een prachtige trailer met een top-espressomachine en dito koffiebonen-malers, dit zijn de vereisten om goede en smaakvolle koffie te zetten. Het voelt goed dat ik eindelijk klanten van kwalitatieve koffie en thee mag voorzien. Zo komt mijn horecadiploma toch nog goed van pas!

Wil je meer over mij weten, kom dan gezellig langs voor een bakkie met iets lekkers. Heb je liever dat ik naar jou toe kom op je event, bruiloft, babyshower, familiefeest, verjaardagsfeest, personeelsfeest, sportevenement etc. Geen probleem! Daar ben ik ook voor te boeken, samen met jou kan ik maatwerk leveren en maken we het perfecte plaatje.

Wie weet, tot snel!

Odi odi oftewel groetjes,

Jerry